Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚAIΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


Τορόντο, 16 Μαρτίου 2010

Α.Π. ΣΑΕ-ΚΑΝΑΔΑΣ/13

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΑΕ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΝΑΔΑ
Με την ευκαιρία του εορτασμού του κορυφαίου γεγονότος της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιρασθώ μαζί σας τα πιο ειλικρινή αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας.
Την 25η Μαρτίου αποτίνουμε φόρο τιμής στους αθάνατους ήρωες του 1821, που με την φιλοπατρία, γενναιότητα και αυτοθυσία τους, απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τον τουρκικό ζυγό και κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.
Η πατρίδα μας σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για ακόμη μία φορά καλούμαστε να εορτάσουμε την εθνική επέτειο σε περιβάλλον δυσχερών διεθνών εξελίξεων και γενικότερης ανασφάλειας για το μέλλον.
Για τον λόγο αυτόν, ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τις αξίες και τα ιδανικά μας και ας αφήσουμε το αθάνατο ελληνικό πνεύμα να αποτελέσει οδηγό και καλό σύμβουλο στον λαό μας.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συμπατριώτες μας, υγεία, ευημερία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και να συνεχίσει το δίδαγμα του 1821 να ενδυναμώνει την πατριωτική συνείδηση όλων.


Mε τους πιο θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Κώστας Μενεγάκης,
Αντιπρόεδρος ΣΑΕ
Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

NIKOS BAKOLAS, Crossroads

Modern Greek Writers


Crossroads
BAKOLAS, NIKOS
ISBN: 960-04-1368-1
Έτος έκδοσης: 1997



Translated by Caroline Harbouri P.512, THESSALONIKI:
the crossroads between East and West…
And in the turbulent, trouble- torn 20th century the city in which four lives cross, directly or indirectly… Nikos Bakolas tells how ordinary men and women struggled to survive during a period of Greek history- roughly from the 1930s to the late 1940s- marked by oppression and violence and political polarities: the fascist dictatorship of Metaxas, the German Occupation, the Civil War. Against this backgound Fotis, jack-of-all-trades and adventurer, Christos, struggling journalist, Yannis, ambiguous scion of a well-to-do family, and Angela, orphan refugee from Asia Minor,-as well as Fotisʼs son and Christosʼs three children –grow to maturity and taste both sweetness and pain. Interspersed between the chapters of this 20th century story is an imaginative and impressionistic recreation of a period of turbulence that occurred in Thessaloniki 600 years earlier- the Zealotsʼ uprising of the 1340s. Characters, events and a bittersweet love story in the Middle Ages closely parallel those of the more recent past. Finally, to complete this complex interweaving of history and fiction, the footnotes provide a third dimension: fact, in the form of personal memories. Crossroads describes a time of cruelty, suffering and violence, yet with its compassionate tone the novel is a quiet celebration of the courage and endurance of the human spirit.

http://www.kedros.gr/main.php?manufacturers_id=542

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

«Έφυγε» ο ομογενής πολιτικός, Γεώργιος Πανίτσας, από το Ροντ Aιλαντ

Απεβίωσε, σε ηλικία 87 ετών, στην πόλη Λίνκολν του Ροντ 'Αιλαντ, ο Γεώργιος Πανίτσας, πρώην τοπικός βουλευτής στην πολιτειακή Βουλή του Ροντ 'Αιλαντ.
Όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Εθνικός Κήρυκας, ο Πανίτσας ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εξελέγη ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, στην ιστορία της πολιτείας του Ροντ 'Αιλαντ και υπηρέτησε στην πολιτειακή Βουλή από το 1970 μέχρι το 1984.
Σε ένδειξη πένθους για τον επιφανή Ελληνοαμερικανό πολιτικό, δημόσιο άνδρα και επιχειρηματία, ο κυβερνήτης του Ροντ 'Αιλαντ κ. Καρσιέρι διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην Πολιτεία.
Ο Γεώργιος Πανίτσας είχε τιμηθεί για ανδραγαθίες από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα για την υπηρεσία του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας στο ενεργητικό του 50 πτήσεις. Ήταν αφοσιωμένος στα θέματα των απομάχων, ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής κληρονομιάς και παράδοσης. Το 1970, εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Ροντ 'Αιλαντ από την 78η εκλογική περιφέρεια της πόλης του Ποτάκετ και υπηρέτησε επί 14 χρόνια μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του, το 1984.
Στη διάρκεια της 14ετούς θητείας του υπηρέτησε στις επιτροπές Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως και στην επιτροπή για θέματα σχετιζόμενα με τους απόμαχους.
Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοκρατικών του Ροντ 'Αιλαντ, καθώς επίσης και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ συμμετείχε σε όλα τα Εθνικά Συνέδρια του Δημοκρατικού Κόμματος, από το 1964 μέχρι το 2008.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Πανίτσας ήταν μία διαρκής και δυνατή "φωνή" για τα θέματα της Ελλάδος, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το 1975, συνόδευσε τον ομοσπονδιακό γερουσιαστή, Κλέμπορν Πελ, του Ροντ 'Αιλαντ στην αποστολή έρευνας στην Κύπρο, ενώ παρευρισκόταν σε πολλές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου και είχε συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και των αμερικανικών κυβερνήσεων.
Ως μεσίτης ακινήτων και αντιπρόσωπος διεθνών επενδύσεων, αντιπροσώπευσε πολλές ελληνικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Αριστοτέλη Ωνάση, της Μεταλλουργικής, της Εργον, της Ντρακ Όιλ, της ναυτιλιακής εταιρείας Νέτσου και της Τράπεζας Εμπορικής Αναπτύξεως.
Μέχρι πρόσφατα, ήταν μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του κυβερνήτη για θέματα απομάχων. Το 2008, η Πολιτεία του Ροντ 'Αιλαντ έδωσε το όνομά του στο κτίριο διοίκησης του Κοιμητηρίου των Απομάχων, ενώ το 2009 τού απονεμήθηκε επίτιμο διδακτορικό από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, στου οποίου την εφορία υπηρέτησε επί σειρά ετών.
Ο Γεώργιος Πανίτσας γεννήθηκε στο Ποτάκετ του Ροντ 'Αιλαντ και ήταν επί 57 έτη παντρεμένος με την 'Αντζελα Πανίτσα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.
Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτάκετ και θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Σουάν Πόιντ του Πρόβιντενς του Ροντ 'Αιλαντ.


Πηγή: Express.gr 02/03/10-14:46

Τελευταίες Ειδήσεις