Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το μνημόνιο


Ειδήσεις / ΕΛΛΑΔΑ

Μαίρη Παραπονιάρη


Η αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο, με το οποίο έγιναν περικοπές μισθών επιδομάτων και συντάξεων στους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν αποθάρρυνε τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.

Ο 
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προσέφυγαν  αυτή τη φορά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο  Στρασβούργο, λίγο πριν ψηφισθούν τα ανάλογα μέτρα του δευτέρου μνημονίου, για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.  

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των δύο φορέων, στο Στρασβούργο προσέφυγε η Αθηναία δικηγόρος Ιωάννα Κουφάκη, η οποία εργάζεται στο ΤΕΕ, καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μη φυσικών προσώπων. Δηλαδή, δεν μπορούν να προσφύγουν σε αυτό νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κ.λπ.

Υπέρ όμως των θέσεων της Ελληνίδας δικηγόρου έκαναν παρέμβαση ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ.  Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η εφαρμογή του Μνημονίου προσβάλλει το δικαίωμα της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στην έννοια της περιουσίας περιλαμβάνονται τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη. Έτσι οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων των Ελλήνων εργαζομένων που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο, έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα ώστε, όπως τονίζεται στην προσφυγή, ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας των εργαζομένων.

____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις